Производи

Заштитна респираторна маска за деца

Респираторна маска за деца со висок процент на заштита од аерозагадување. Во неа е поставен карбонски филтер N99 кој има степен на заштита од 99% од ПМ 2.5 и ПМ 10 честички, сулфур диоксид и јаглерод моноксид. Специјалниот филтер во маската има рок од 40 часа носење, по што е потребно да се промени.

На маската е поставен и вентил кој овозможува воздухот да циркулира во еден правец од маската кон надвор, и на тој начин се спречува создавање на влага и непријатност во маската. Маската е антиалергиска, изработена од 100% памук и е безбедна за децата.

Се препорачува маската да се носи секојдневно во услови на зголемена загаденост. Доколку се оштети или не пропушта доволно воздух потребно е да се замени со нова.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial