Производи

Шанцова кравата дводелна

Полутврда поддршка за врат, која се користи при оштетување на меките ткива, остеоартритис и повреди на вратот; со можност за целосно прилагодување на висината за да се обезбеди позиционирање во флексија или екстензија. Висината на јаката се подесува со прилагодливи лепенки. Изработена е од делови од пена покриени со винил, за удобност на пациентот и полесно чистење.

Шифра : 403
Шифра : 2502
Цена : 739 ден. Партиципација : 10%

Големина/Обем на врат во см

S 30-34

М 34-38

L  38-42

XL 42-46

Дискус хернија, постхируршка поддршка, фрактура на вратниот 'рбет, спондилоза на вратниот 'рбет.

Q68.0 конгенитална деформација на стерноклеидомастоидниот мускул;

M50( M50.0-M50.9) заболување на цервикален диск;

M53.0 цервикокранијален синдром;

M53.1 цервикобрахиален синдром;

M53.2 рбетни нестабилности; S12(S12.0-S12.9) фрактура на вратот;

S13 ( S13.0-S13.6) дислокации,шинување и истегнување на зглобовите и лигаментите на ниво на вратот;

S16 повреда на мускул и тетива на ниво на вратот;

T91.1 секвели од фрактури на ‘рбетот

Ортопед, Физијатар или Хирург

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial