Производи

Сет за превенција на рамни стапала

Сетот е составен од 2 бали, 1 ролна и постер со вежби.
Вежбите се изведуваат со сетот сочинет од две полутопки и ролна со боцкава површина. Внатрешноста на полутопките и ролната е исполнета со воздух така што со вежбањето се совладува отпорот, а боцкавата надворешна површина предизвикува сензо-моторна стимулација.Кинезитерапијата на рамните стапала е единствениот начин да се овозможи превенција и трајна корекција на сводовите на стапалото. Се зајакнуваат мускулите и се подобрува координацијата и балансот на телото, а сето тоа е одлична превенција од деформитетите на ’рбетниот столб (кифоза, сколиоза, лордоза) како и деформитети на колената.

Шифра : MC2012MSD
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial