Сет за превенција на рамни стапала

1,090.00 ден

Шифра: 4600002014

На залиха

Сетот е составен од 2 бали, 2 ежиња и постер со вежби.

Вежбите се изведуваат со сетот сочинет од две полутопки и ролничките со боцкава површина. Внатрешноста на полутопките и ролничките е исполнета со воздух така што со вежбањето се совладува отпорот, а боцкавата надворешна површина предизвикува сензо-моторна стимулација.

Кинезитерапијата на рамните стапала е единствениот начин да се овозможи превенција и трајна корекција на сводовите на стапалото. Се зајакнуваат мускулите и се подобрува координацијата и балансот на телото, а сето тоа е одлична превенција од деформитети на ’рбетниот столб (кифоза, сколиоза, лордоза) како и деформитети на колената.

Дополнителни информации

Тежина 3 kg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial