Памучна заштитна респираторна маска

350.00 ден

Шифра: 5500000009

На залиха

Категорија:

Заштитна респираторна маска за возрасни, со висок процент на заштита. Во маската поставен е петслоен карбонски филтер N99 кој има степен на заштита од  99% од ПМ 2.5 и ПМ 10 честички, сулфур диоксид и јаглерод моноксид. Филтерот максимум се користи 40 часа по што е потребно да се промени.

На маската странично е поставен еден вентил кој овозможува воздухот да циркулира во еден правец  од маската кон надвор, и на тој начин се спречува создавање на влага и непријатност при носењето. Маската е атиалергиска, изработена од 100% памук и е пријатна за носење.

Се препорачува да се носи секојдневно во услови на зголемена загаденост. Доколку се оштети или не пропушта воздух потребно е да се замени со нова.

Маската содржи 3 филтри.

Дополнителни информации

Тежина 0.05 kg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial