Неопренска респираторна маска за спортисти

530.00 ден

Шифра: 5500000002

На залиха

Категорија: Tag:

Заштитна респираторна маска, специјално дизајнирана за спортски активности. Изработена е од неопрен, со внатрешен  карбонски филтер N99 кој има степен на заштита од 99% од ПМ 2,5 и ПМ10 честички, сулфур диоксид и јаглерод моноксид. Филтерот максимум се користи 40 часа по што е потребно да се промени.

На маската се поставени два вентила кои овозможуваат воздухот да циркулира во еден правец  од маската кон надвор, и на тој начин се спречува создавање на влага и непријатност при носењето.

Се препорачува да се носи додека спортувате во  услови на зголемена загаденост. Доколку се оштети или не пропушта воздух потребно е да се замени со нова. Достапна е во три различни дизајни.

Дополнителни информации

Тежина 0.04 kg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial