Имобилизатор за рачен зглоб со еластична лента

1,610.00 ден

Шифра: 2288
Исчисти

Полутврдата лента кај палецот е моделирана за да обезбеди поддршка, имобилизација и абдукција на палецот. Обезбедува стабилност на зглобот со умерено ограничување на движењето. Еластичната лента околу зглобот дава поголема стабилност. Алуминиумската лента за потпора лесно може да се користи и за левата и за десната страна.

Големини / Обем на рачен зглоб:

S 14.0-15.9 см
M 15.9-18.4 см
L 18.4-21.0 см
XL 21.0-23.5 см

Медицински индикации: Carpal tunnel syndrome, Colle’s fracture (скршеница на дисталниот дел на radius), постхируршка употреба.

Дополнителни информации

Тежина 0.2 kg
Големина

S, M, L, XL

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial