Ергономска цервикална перница

3,980.00 ден

Шифра: C 100

Нема на залиха

Категорија: Tag:

C 100 перницата е придобивка добиена од програмата за развиток на MEMORY полимери, дизајнирани за употреба во медицинскиот сектор. Резултатот од научната работа, не само со хемиските компоненти и формули туку и со ергономските облици, резултираше со изработка на перница која има специјално дизајниран дел за вратната регија.

Изработена е од материјал од новата генерација, според медицинската технологија “направено за да биде комфорно”. Ефектот MEMORY на материјалот му дава уникатна можност за правилна адаптација на контурите на вратната регија, овозможувајќи му на вратот да потоне полека во пената и да го подобри комфорот во тек на различните фази на сонот.

C 100 перницата овозможува правилна анатомска линија на вратната регија, давајќи им добра поддршка на вратните пршлени и почитувајќи ги природните кривини на вратниот дел на ‘рбетниот столб, co што се намалува нелагодноста по будењето. C 100 перницата благодарејќи на иновативниот облик, обезбедува добар ноќен одмор без разлика дали спиете на страна или на грб во текот на ноќта

ГОЛЕМИНИ И ДИМЕНЗИИ:

Должина 40 см

Ширина 50 см

Висина 10 см

Дополнителни информации

Тежина 2 kg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial