Производи

Пасивна подлактнa ортоза од пластична маса

Ортоза изработена од два слоја термопена со мала тежина и одлична аерација. Надворешниот слој е со висока густина што на ортозата ѝ дава цврстина, а внатрешниот е мек и пријатен на допир за удобност при носењето. Материјалот овозможува ортозата да се дообликува според раката на пациентот со користење на топол воздух. Има три ленти со лепенки за прилагодување на ширината и подобра стабилизација. Ја има за лева и десна страна.

Шифра : 943

Обем на рачен зглоб (см)

S 14-16 см

M 16-18 см

L 18-20 см

 

Превенција и третман на деформитети од ревматско потекло, Carpal tunnel syndrome, воспалителни и посттрауматски процеси во карпалниот регион, централни или периферни невролошки лезии (флакцидна парализа, спастична парализа).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial