Производи

ОТОСАН фишек

ОТОСАН фишеци за хигиена на ушите кои го подобруваат природниот механизам на ушите и спречуваат таложење на вишок маст во увото кое може да предизвика зуење и други непријатни звуци, неизедначени притисок во ушите, намалување на квалитетот на слухот како и како чувство на затнати уши.

Топлината која се ослободува со горење на ОТОСАН фишекот нежно навлегува во ушниот канал, ја омекнува ушната маст благодарение на пареата од прополис која ја зголемува природната одбрана на увото. Топлината ги стимулира акумпунктурните точки и ја потикнува циркулацијата на крв.

Топлината што се создава при горењето, ги стопува нечистотиите и церуменот и тие испаруваат надвор. Овој ефект во физиката е познат како „Вентуриев ефект“ кој овозможува да се отстраната нечистотијата, вода и останати наслаги во ушниот канал. Го изедначува пртисокот во ушите особено после нуркање, авионски лет или по престој во планина.

Пакувањето содржи два фишека.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial