Производи

Митела – Држач за рамо

Држач со изглед на футрола за лакт и подлактица, во која се поставува раката што треба да се имобилизира. На држачот има два ремени со можност за подесување на должината, со кои раката се поставува во правилната позиција. Ременот што оди преку рамото ја позиционира раката под агол од приближно 90°, а ременот на грбот ја стабилизира таа позиција.

Шифра : 3187

Големини/Должина на подлактица (см)

S 25.4-29.2см

M 29.2-36.8см

L 36.8-43.2см

XL 43.2-48.3см

Повреда на брахијалниот нерв, фрактура на надлактица , дислокација и сублуксација на рамо и постоперативна заштита.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial