Производи

Митела – Држач за рака

Митела – Држач за рака
Мителата е изработена од лесен материјал, ја поддржува раката и ја амортизира нејзината тежина преку грбот и рамото и може да се употреби и за лева и за десна рака.  Подлактицата се поставува во држачот, а должината на лентата која оди преку рамото се подесува со цел лактот да е позициониран приближно под агол од 90°.

Шифра : 3087

Должина на подлактица:

20,3-25,4 см S
25,4-30,5 см М
30,5-35,6 см L
35,6-39,4 см XL

Повреда на брахијалниот нерв, фрактура на надлактица , дислокација и сублуксација на рамо и постоперативна заштита.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial