Производи

Меки вреќички за топло/ладна терапија

За да се користи како ладна облога, вреќичката се полни со 2/3 мраз, ладна вода или мешано. Се става директно на болната зона. Се употребува при: треска, црвенило на очите, главоболка, забоболка, болки во мускулите и при спортски повреди. За да се користи како топла облога, вреќичката се полни со 2/3 топла вода, чија температура не смее да биде повисока од 45ºС. Се употребува при проблеми со синуси, болки во грбот и вратот, менструални тегоби, мускулен замор.

Шифра : 3972
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial