Производи

Медивен улцер кит

Медивен Улцер кит – третман за венски улкус на ногата

 • Терапевстки ефект, дури и во текот на ноќта
 • Спречува појава на непријатни мирис благодарение на антибактерискиот ефект
 • Меката манжетна обезбедува максимум комфорт
 • Иновативен систем од две компоненти за терапија во акутната фаза на венски улкус на ногата.

Третманот за венски улкуси на нозете бара умно обмислен концепт за лекување. Венскиот улкус на ногата може да се третира со Медивен улцер кит, кој се состои од две чорапи кои се носат една преку друга: медивен улцер и медивен улцер плус. Вклучувањето на сребро во материјалот помага во заздравувањето на раните и има антибактериско дејство.

Карактеристики:

 • Компресија во зглобот од 20 mmHg
 • Отвор на табанот на стапалото за инспекција на циркулацијата
 • Ткаени со нишки од сребро, кое има дејство на сите познати патогени микроорганизми, спречува непријатни мириси
 • Обоени нишки во пределот на петата за полесно позиционирање
 • Универзална должина  (до 44 cm должина на потколеница)
 • 3 парчиња во секој комплет
 • Должина: до колено (AD)

Состав на материјалот:

Медивен улцер: полиамид 71%, еластан 28%, сребро 1%
Медивен улцер плус: полиамид 75%, еластан 25%

Шифра : 381

Големини: I, II, III, IV, V, VI, VII

Венски улкус на ногата

Улкус-стадиум поради знаци на инфламација

Хронична венска инсуфициеенција стадиум III: Акутнафаза resp. CEAP-Класификација C5, C6

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial