Производи

Кислороден концентратор

Кислороден концентратор наменет за континуирана кислородна терапија за пациенти со хронични белодробни заболувања. Апаратот е со современ дизајн, лесен за ракување и исклучително тивок. Неговиот 3-слоен систем за филтрација обезбедува кислород за дишење со висок степен на чистота – 93% ± 3%. Дополнителна филтрација се обезбедува со вграден минерал зеолит кој ја задржува целата нечистотија на амбиенталниот воздух.

 

Карактеристики
– Димензии: 39 x 23 x 60 cm
– Тежина: 14,2kg
– Проток на кислород: 1 – 5 lt/min
– Густина на кислород: 93 ± 3%
– Ниво на бучава под 45dB
– Потрошувачка на енергија: 300 WATT
– Аларм: претекување, температура
– Гаранција: 1 годинa

 

ХОББ, хипоксија

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial