Производи

Кислороден концентратор Ирене

Кислороден концентратор наменет за континуирана кислородна терапија за пациенти со хронични белодробни заболувања. Апаратот е со современ дизајн, лесен за ракување и исклучително тивок. Има дигитален дисплеј на кој се подесуваат параметрите на апаратот. Дополнително има можност за подесување на временскиот интервал за траење на терапијата. Има три слоен систем на филтрација (сунѓерест, карбонски и ХЕПА филтер) кој обезбедува кислорот со висок степен на чистота – 93% ± 3%. Дополнително има аларам за: ниско ниво на кислород (кога концентрацијата на кислород е помала од 82%), температура, за прекин на електрична енергија и за зголемување или намалување на притисокот.

Карактеристики:

  • Димензии: 390 x 337 x 620 mm
  • Тежина: 24 kg
  • Проток на кислород: 1 – 5 lt/min
  • Густина на кислород: 89-96%
  • Ниво на бучава под 40dB
  • Потрошувачка на енергија: 220 V
  • Гаранција: 2 години
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial