Производи

Пасивна подлактна ортоза од пластична маса

Ортоза изработена од сунѓерест материјал во чија внатрешност се поставени метална лента која се вади и два фишбајни. Се прицврстува со три ленти со лепенки, што овозможуваат прилагодување на ширината а воедно и поголема стабилност.  централен мултиункционален зглоб со опсег на виткање 0°-120°, опсег на растегнување 0°-30° и градација од 10° и 15°. Ја има за лева и десна страна.

Шифра : 505

Димензии (лева и десна):

Обем на зглоб:
14-17см М
18-22 см L
23-28 см XL

 

Повреди на рачен зглоб и подлактица, скршеници на рачен зглоб, рака и радиус, во фаза на рехабилитација.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial