Производи

Имобилизатор за рачен зглоб со еластична лента 

Полутврдата лента кај палецот е моделирана за да обезбеди поддршка, имобилизација и абдукција на палецот. Обезбедува стабилност на зглобот  со умерено ограничување на движењето.  Еластичната лента околу зглобот дава поголема стабилност.  Алуминиумската лента за потпора  лесно може да се користи и за левата и за десната страна.

Шифра : 2288

Големини/Обем на рачен зглоб (см)

S 14.0-15.9 см

M 15.9-18.4 см

L 18.4-21.0 см

XL 21.0-23.5 см

Carpal tunnel syndrome, Colle's fracture (скршеница на дисталниот дел на radius), постхируршка употреба.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial