Производи

Имобилизатор за рачен зглоб и палец

Ортоза изработена од сунѓерест материјал во чија внатрешност се поставени метална лента која се вади и два фишбајни. Се прицврстува со три ленти со лепенки, што овозможуваат прилагодување на ширината а воедно и поголема стабилност.  Централен мултифункционален зглоб со опсег на виткање 0°-120°, опсег на растегнување 0°-30° и градација од 10° и 15

Димензии (лева и десна):

Обем на зглоб:

S 10-13см

L 18-22 см

Повреди на рачен зглоб, палец и подлактица, скршеници на рачен зглоб, рака и радиус, во фаза на рехабилитација.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial