Производи

Електромоторна инвалидска количка 

Конструкција: Алуминиумски рам
Склопување: Да
Мотори: 200W x 2
Брзина: 1-6 км/h
Возен капацитет: 20 км
Кочници: Електромагнетни
Нагорнина: 12 степени
Скалило: До 4 см
Батерии: 2 x 12V 28 Ah
Папучи: Подвижни, со регулатор на висина и агол
Страници: Подвижни, со регулатор
Наслон: Подвижен со регулатор
Тежина на количката: 67.8 кг
Носивост: 125 кг
Ширина на седиште: 41/46 cм
Вкупна ширина: 60/65 см
Висина на седиште од тло: 50 см
Предни тркала: 20 см
Задни тркала: 31 cм
Антикип тркалца: Да
Шифра : FS122LGC
Шифра : 3107
Цена : 121.469 ден. Партиципација : 0%

Индикации исти како кај Инвалидска собна количка – Стандард, со потежок степен на телесен хендикеп, за осигурени лица што се на школување и во работен однос.

Индикационо подрачје – кај лица со највисок степен на онеспособеност на локомоторниот систем, кога поради парализа или деформитет на раката и ногата неможат активно да движат количка на рачен погон, но со движење на прстите или главата може да управува со електромоторна количка.

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial