Производи

Eлектромоторен транспортер за инвалидска количка – LIFTKAR

LIFTKAR® PTR е мобилен уред кој е специјално дизајниран за пренесување на корисници на инвалидски колички по рамни скалила. Корисниците на инвалидски колички сега можат да се движат послободно, а нивните помагачи не мора веќе да си го напрегаат и истегнуваат грбот по скали.

Вкупна тежина на уредот: 39 kg
Тежина на рачката: 11 kg
Тежина на базата: 28 kg
Макс. носивост (количка + пациент): 130 kg / 160 kg
3 брзини (во минута): 4.5 m / 5.5 m / 6.5 m
Максимална косина на скали: 35°
Висина: 930 mm
Ширина: 650 mm
Вкупна должина на база: 980 mm
Вкупна должина заедно со рачка: 1380 mm
Простор за маневрирање (минимум): 970 mm x 970 mm

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial