Производи

Дуомед до колено CCL 1, CCL 2 (AD)

Дуомед – терапевтски компресивни чорапи

Карактеристики на производот:

Достапни во степен на компресија Класа 1 и Класа 2. Патентиран Climafresh system за чувство на свежина на ногата, со антибактериски својства. Еластичниот материјал се прилагодува на секое движење. Карактеристиките на прецизна и точна медицинска  компресија гарантираат правилна  медицинска градуирана компресија.

Состав на материјалот:

CCL 1 –  37% еластан, 63% полиамид

CCL 2 – 43% еластан, 57% полиамид

 

Шифра : V140, V240

Големини: S, M, L, XL, XXL

После склеротерапија/операција

Тромбоза (длабока венска тромбоза, посттромботичен синдром) со тенденција за благи отоци

Варикозитети во бременост со тенденција за умерени отоци

Инфламаторни венски заболувања (суперфицијален тромбофлебит, варикофлебит) со тенденција за умерени отоци

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial