Хемотерапија и губење на коса

15/08/2017

Што да очекувате за време на третманот? Пациентите со канцер, губењето на коса го опишуваат како вознеми...

Повеќе Medicus Women

Остеопороза и скршеници на `рбет

14/08/2017

Кога остеопорозата ќе ги ослабне вашите коски, постои голема опасност од скршеници,  дури и на коските од `...

Повеќе Medicus Ortho

Ефикасен начин да се ослободите од целулитот

14/08/2017

Целулитот преставува најголем проблем за секоја жена. Се претпоставува дека 95% од жените имаат целулит, бе...

Повеќе Medicus Active

5 причини зошто да ја „гушнете“ перницата за тело

14/08/2017

Постојаното вртење во текот на ноќта обидувајќи се да ја најдете вашата идеална позиција за спиење, не вету...

Повеќе Medicus Ortho

Зошто ви отекуваат нозете додека патувате?

11/08/2017

Долгите периоди на седење при патување може да доведат до отекување на нозете и глуждовите. Отокот се јавув...

Повеќе Medicus Active

Што да имате при рака за едноставен и ефективен тренинг

10/12/2015

Секојдневно да одвоите дел од вашето слободно и драгоцено време и во кратка временска рамка да направите еф...

Повеќе Medicus Active

Функционални глуждови на долги патеки

24/08/2015

Дисторзиите на глуждот или скочниот зглоб се затворени повреди кои настануваат при прекумерно нефизиолошко ...

Повеќе Medicus Ortho

Дисторзија (Шинување) на скочен зглоб

24/08/2015

Дисторзија, шинување на скочен зглоб е една од најчестата мускуло-скелетна повреда и на неа отпаѓаат 20-30%...

Повеќе Medicus Ortho

Сет за превенција и корекција на рамни стапала

06/04/2015

Со развојот на цивилизицијата сè поголем е бројот на деца со деформитети на стапалата. Некои од деформитети...

Повеќе Medicus Active

Интервју со д-р Горан Видоевски – РАМНИ СТАПАЛА

20/03/2015

За да добиеме стручно мислење на темата рамни стапала или plani pedes, се обративме кај ортопедот Д-р Горан...

Повеќе Medicus Active

Деформитети на ‘рбетниот столб

01/03/2015

'Рбетните деформитети не доведуваат само до естетски промени туку и до сериозни нарушувања на физичкото и п...

Повеќе Medicus Ortho

Медикус Хелп сетови за вежбање

21/01/2015

Медикус Хелп спортската опрема е за секој што сака да вежба во домашни услови, надворешни услови или во сал...

Повеќе Medicus Active

Забавната страна на вежбањето

22/12/2014

Вежбањето, особено оној класичен проверен метод на серија повторувачки вежби, понекогаш може да биде тоталн...

Повеќе Medicus Active

Помош, моето дете има вошки?!

04/10/2014

Ако имате по дома школарчиња, убаво би било да се подготвите за судар со овие минипаразити... Вошкит...

Повеќе Medicus Care

Ладна или топла, облогата е епитом за успешна терапија

12/09/2014

Забуната околу тоа кога да аплицирате ладно, а кога топло завршува во следните неколку пасуси... Дек...

Повеќе Medicus Active

Вежбајте со еластични ленти за обликувано тело

22/08/2014

Ви презентираме неколку основни вежби за да го обликувате телото со помош на еластични ленти што лесно може...

Повеќе Medicus Active

Medicus Help на Скопски маратон 2013

27/06/2014

Medicus Help на Скопски маратон 2013 [gallery link="file" ids="2311,2312,2313,2314"]  

Повеќе Настани

Проект Школа за родителство – Едукација на родители на деца од 0-5 години

25/06/2014

Проектот Школа за родителство започна во Октомври 2012. Идејата за овој проект произлезе од потребата за ед...

Повеќе Настани

Правилен раст и развој, сигурна иднина, здрава популација.

17/06/2014

Живееме во современо општество, поставуваме современи стандарди во медицината, но нашите најмлади членови п...

Повеќе Настани

Центри за деца со посебни потреби

17/06/2014

Центри за деца со посебни потреби - дружење со децата штитеници, подароци, откуп на рачно изработени предме...

Повеќе Настани

Со своето долгогодишно постоење расте и одговорноста кон пациентите, спортистите, младите….

17/06/2014

Следејќи ги светските стандарди и методи на превенирање и лекување, помогнавме во воведување на нови техник...

Повеќе Настани

Вежбајте со ленти

29/05/2014

Неограничен е бројот на вежби кои можат да се изведат со еластична лента. Истегнете се, дишете длабоко и пр...

Повеќе Medicus Women

Причини зошто да седиме на топка

28/05/2014

Секојдневното користење на компјутерот  мегу другото води и до деформитети на рбетниот столб. Kомпјутеро...

Повеќе Medicus Women
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial