Имате уморни и болни нозе? Променете ги чорапите!

15/01/2018

Имате непријатно чувство на тежина во нозете и болки во листовите. Сето ова е последица на лоша циркулација...

Повеќе Medicus Active

Најдобра заштита од загадувањето

15/01/2018

Со зголемувањето на загадувањето во градските средини, драстично се зголеми бројот на лица кои имаат здравс...

Повеќе Medicus Active

6 најчести повреди од возење велосипед

15/01/2018

Велосипедизмот е одличен спорт за одржување на телесната тежина и воопшто за целокупното здравје. Претставу...

Повеќе Medicus Active

4 причини зошто секоја медицинска сестра треба да носи компресивни чорапи

15/01/2018

Со часови на нозе и километри поминати низ болничките ходници. Денот завршува со отечени и болни нозе. Вака...

Повеќе Medicus Active

Кога е потребно да се мери нивото на кислород во крвта?

15/01/2018

Пулс оксиметaр е апарат коj се користи за мерење на нивото на кислород во крвта во домашни услови. Се препо...

Повеќе Medicus ActiveMedicus Care

Водата – фактор за добро здравје и здрава долговечност

15/01/2018

Подготви: Цвета Динева Сертифициран Нутриционист Пред да почнам да се дружам со здравиот начин на живее...

Повеќе Medicus Active

Нова колекција на компресивни спортски чорапи!

25/12/2017

За спортистите најважно е да останат здрави и во добра кондиција. За таа цел СЕР (ЦЕП) со помош на врвни сп...

Повеќе Medicus ActiveНовини

Нова колекција на ортопедски градници

25/12/2017

Секогаш во тек со светските трендови. Во специјализираните продавници на Медикус Хелп дооел Скопје, нова ли...

Повеќе Medicus WomenНовини

Кога да ја замените вашата перница?

07/11/2017

Перницата е важен дел за добар сон. Нејзината функција е да даде поддршка на вратот и главата додека сп...

Повеќе Medicus Ortho

Треба да направите 10 000 чекори дневно… Како да ги „вметнете“ во вашиот дневен распоред?

18/10/2017

Благодарение на денешниот начин на живот кога се повеќе го користиме автомобилот, лифтот и другите превозни...

Повеќе Medicus Active

Што ви е потребно за добар сон?

12/10/2017

Неколку фактори влијаат на добриот сон. Меѓу нив е секако душекот и перницата на кои подобри вашето спи...

Повеќе Medicus Ortho

Која е вашата идеална позиција за спиење?

18/10/2017

Доколку имате болки во телото, одредена позиција на спиење може да ви помогнe да се ослободите од болките в...

Повеќе Medicus Ortho

Со хељда против болки во вратот

10/10/2017

Лушпите од хељда се надворешна обвивка на зрното хељда. Не се собираат под притисок и на тој начин овозможу...

Повеќе Medicus Ortho

3 ризици по вашето здравје од долгото седење

10/10/2017

Цел ден седите на работното место. Доаѓате дома и вашата „рекреација“, после долгиот ден, е седење пред ком...

Повеќе Medicus Active

Медикус хелп дел од „Напред розово“

03/10/2017

Медикус хелп беше дел од 9 -тата прошетка „Напред розово“ во организација на здружението за борба против ра...

Повеќе Настани

Медикус Хелп дел од третиот Health, Fitness & Wellness Expo

25/09/2017

Компанијата Медикус Хелп традиционално и оваа година беше дел од третиот Health, Fitness & Wellness Exp...

Повеќе Настани

Трамболина во третман на лимфедемата

22/09/2017

Вежбањето може да помогне во превенција и контрола на лимфедемата, а од неодамна се препорачува како третни...

Повеќе Medicus Women

Дали да ја замените канцелариската столица со физиотопка?

13/09/2017

Едно од најновите препораки во ергономијата (наука која ја проучува ефикасноста на работното место) е замен...

Повеќе Medicus Active

Убави и привлечни и по мастектомија

13/09/2017

Изборот што да носите после мастектомија, може да ви се чини малку застрашувачки, но навистина нема потреба...

Повеќе Medicus Women

Д-р Тони Талески: физичката активност го чува `рбетот од тешките ранци

05/09/2017

За развој на деформитети на коскено-мускулниот систем, кај децата од училишна возраст, влијаат лошите навик...

Повеќе Medicus Ortho

Внимавајте на нозете, грижете се за вашите вени

23/08/2017

Проширените вени создаваат главоболки на милиони луѓе во светот. Светската здравствена организација вели: с...

Повеќе Medicus Active

Вратете ја самодовербата после мастектомија

22/08/2017

Не постои правило како треба да се чувствувате после мастектомија. За повеќето жени загубата на дојката пре...

Повеќе Medicus Women

Колку се корисни стегачите за колено?

23/08/2017

Повредите на коленото се голем проблем во спортот низ целиот свет. Не само што страдаат мускулите, тетивите...

Повеќе Medicus Ortho

Опрема за домашна нега на вашите блиски, која лесно се прилагодува во вашиот дом

22/08/2017

Кога можностите на вашите сакани се менуваат како последица на медицинската состојба, можеби треба да разми...

Повеќе Medicus Care
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial