Лимфедема и лимфна дренажа

31/03/2018

Лимфата е безбојна течност богата со белковини и лимфоцити. Функцијата на лимфата е да го храни ткивото а о...

Повеќе Medicus Women

Инструкции како да одржувате долна облека и костими за капење

31/03/2018

Упатство за одржување на градници За да ви трае градникот подолго, треба да го перете рачно. Градниците се...

Повеќе Medicus Women

Зошто е потребен скен на стапало?

09/03/2018

Честопати ги потценуваме нашите стапала и како на нив влијаат тесните чевли, високите потпетици... Повеќето...

Повеќе Medicus Active

Зошто е потребно да носите ортопедски градници?

28/02/2018

Ние ве разбираме дека досега сте носеле градници, и зошто сега кога имате протеза треба да носите специјале...

Повеќе Medicus Women

Трамболина во третман на деца со аутизам

26/02/2018

Физичката активност е корисна за децата со аутизам. Преку неа тие стекнуваат нови моторни вештини, подобра ...

Повеќе Medicus Active

Што е причина за болка во вратот?

21/02/2018

Вкочанетост и болка во вратот е чест проблем, кој се јавува на секоја возраст. Може да биде последица на по...

Повеќе Medicus Active

4 најчести прашања и одговори поврзани со вегетаријанството

19/02/2018

Вегетаријанството е поврзано со природата. Свеж зеленчук и овошје, вода, сирови јатки, сирови семки, целозр...

Повеќе Medicus Active

Што вели вашиот `рбет за остеопорозата

08/02/2018

Кога остеопорозата ќе ги ослабне вашите коски, постои голема опасност од скршеници, дури и на коските од `р...

Повеќе Medicus Ortho

25 години со вас – Mедикус Хелп

07/02/2018

Медикус Хелп ја одбележува 25 годишнината од своето постоење. По повод јубилејот, се ребрендиравме со ц...

Повеќе Настани

Реконструкција на дојка по мастектомија – Kога е вистинско време

01/02/2018

Најголемиот проблем по отстранувањето на дојката и по зрачење, хемотерапија и други долготрајни терапии...

Повеќе Medicus Women

Интересни факти за спиењето

01/02/2018

1/3 од нашиот живот го поминуваме во спиење Според едно социо-економско истражување, во просек 32 го...

Повеќе Medicus Ortho

Декубитални рани-причини, симптоми и превенција

15/01/2018

Декубитални рани претставуваат повреди на меките делови на телото, кои подолго време се изложени на притисо...

Повеќе Medicus Care

10 совети за инспирација

15/01/2018

Дијагнозата канцер е застрашувачка за секој пациент. Но како да си помогнете и повторно да уживате во живот...

Повеќе Medicus Women

Реквизити за корегирање на телесни деформитети

15/01/2018

Деформитетите на ‘рбетниот столб се застапени со најголем процент меѓу телесните деформитети и можат да пре...

Повеќе Medicus Active

Сé што треба да знаете за имплантите за дојки

15/01/2018

Имплантите се безбедни за пациентките не пречат за време на бременоста, доењето и испитување на градите. Сп...

Повеќе Medicus Women

Симптоми на менопуза – последица од третманот на канцер на дојка

15/01/2018

Во одреден период од животот, јајчниците престануваат да произведуваат јајце клетки и со тоа опаѓа нивото н...

Повеќе Medicus Women

Маратонот во Чикаго е остварување на мојот сон

15/01/2018

Неговата нескротлива љубопитност за постојано истражување на нови дестинации го однесе на најголемите марат...

Повеќе Medicus Active

Медикус Хелп – Пријател на животот!

15/01/2018

Брзото темпо на живот, се поголемиот број на обврски, не ни оставаат доволно време соодветно да се грижиме ...

Повеќе Medicus Active

Имате уморни и болни нозе? Променете ги чорапите!

15/01/2018

Имате непријатно чувство на тежина во нозете и болки во листовите. Сето ова е последица на лоша циркулација...

Повеќе Medicus Active

Најдобра заштита од загадувањето

15/01/2018

Со зголемувањето на загадувањето во градските средини, драстично се зголеми бројот на лица кои имаат здравс...

Повеќе Medicus Active

6 најчести повреди од возење велосипед

15/01/2018

Велосипедизмот е одличен спорт за одржување на телесната тежина и воопшто за целокупното здравје. Претставу...

Повеќе Medicus Active

4 причини зошто секоја медицинска сестра треба да носи компресивни чорапи

15/01/2018

Со часови на нозе и километри поминати низ болничките ходници. Денот завршува со отечени и болни нозе. Вака...

Повеќе Medicus Active

Кога е потребно да се мери нивото на кислород во крвта?

15/01/2018

Пулс оксиметaр е апарат коj се користи за мерење на нивото на кислород во крвта во домашни услови. Се препо...

Повеќе Medicus ActiveMedicus Care

Водата – фактор за добро здравје и здрава долговечност

15/01/2018

Подготви: Цвета Динева Сертифициран Нутриционист Пред да почнам да се дружам со здравиот начин на живее...

Повеќе Medicus Active
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial