Категорија: Medicus Women

Наскоро ќе станете мајка? Солидеа ќе ви помогне чекањето да биде полесно!

26/02/2021

Отечени стапала, болни глуждови, болки во нозете... речиси секоја трудница се соочува со овие проблеми. Док...

Повеќе Medicus Women

АМОЕНА : Што сакаат жените кога купуваат градник?

06/10/2020

Повеќето жени бараат градник кој нема да го „чувствуваат”. Со други зборови бараат удобност. За овие 45 ...

Повеќе Medicus Women

Tретман на лимфедема

02/10/2020

Лимфедема е долгорочна хронична состојба која настанува кога лимфната течност не може нормално да тече прем...

Повеќе Medicus Women

5 Најчести прашања и одговори за градните протези и ортопедските градници

17/04/2019

Градните протези се наменети за жени по операција на дојка. Се носат со цел да се постигне природниот облик...

Повеќе Medicus Women

Избришете 10 години од вашето лице

11/10/2018

Како што поминуваат годините, кожата ја губи својата еластичност и се јавуваат брчки на лицето. Со стареење...

Повеќе Medicus Women

Предности од пливањето после мастектомија

14/06/2018

Дали смеам да пливам после мастектомија? Одговорот е „ДА“. Пливањето по мастектомија е одличен начи...

Повеќе Medicus Women

Лимфедема и лимфна дренажа

31/03/2018

Лимфата е безбојна течност богата со белковини и лимфоцити. Функцијата на лимфата е да го храни ткивото а о...

Повеќе Medicus Women

Инструкции како да одржувате долна облека и костими за капење

31/03/2018

Упатство за одржување на градници За да ви трае градникот подолго, треба да го перете рачно. Градниците се...

Повеќе Medicus Women

Зошто е потребно да носите ортопедски градници?

28/02/2018

Ние ве разбираме дека досега сте носеле градници, и зошто сега кога имате протеза треба да носите специјале...

Повеќе Medicus Women

Реконструкција на дојка по мастектомија – Kога е вистинско време

01/02/2018

Најголемиот проблем по отстранувањето на дојката и по зрачење, хемотерапија и други долготрајни терапии...

Повеќе Medicus Women

10 совети за инспирација

15/01/2018

Дијагнозата канцер е застрашувачка за секој пациент. Но како да си помогнете и повторно да уживате во живот...

Повеќе Medicus Women

Сé што треба да знаете за имплантите за дојки

15/01/2018

Имплантите се безбедни за пациентките не пречат за време на бременоста, доењето и испитување на градите. Сп...

Повеќе Medicus Women

Симптоми на менопуза – последица од третманот на канцер на дојка

15/01/2018

Во одреден период од животот, јајчниците престануваат да произведуваат јајце клетки и со тоа опаѓа нивото н...

Повеќе Medicus Women

Нова колекција на ортопедски градници

25/12/2017

Секогаш во тек со светските трендови. Во специјализираните продавници на Медикус Хелп дооел Скопје, нова ли...

Повеќе Medicus WomenНовини

Трамболина во третман на лимфедемата

22/09/2017

Вежбањето може да помогне во превенција и контрола на лимфедемата, а од неодамна се препорачува како третни...

Повеќе Medicus Women

Убави и привлечни и по мастектомија

13/09/2017

Изборот што да носите после мастектомија, може да ви се чини малку застрашувачки, но навистина нема потреба...

Повеќе Medicus Women

Вратете ја самодовербата после мастектомија

22/08/2017

Не постои правило како треба да се чувствувате после мастектомија. За повеќето жени загубата на дојката пре...

Повеќе Medicus Women

Хемотерапија и губење на коса

15/08/2017

Што да очекувате за време на третманот? Пациентите со канцер, губењето на коса го опишуваат како вознеми...

Повеќе Medicus Women

Вежбајте со ленти

29/05/2014

Неограничен е бројот на вежби кои можат да се изведат со еластична лента. Истегнете се, дишете длабоко и пр...

Повеќе Medicus Women
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial