Категорија: Medicus Care

Член од вашето семејство има ковид? Што треба да направите за да се заштитите

13/11/2020

Што треба да направите ако член од вашето семејство е позитивен на КОВИД-19? Во продолжение ви даваме некол...

Повеќе Medicus Care

Како работи кислородниот концентратор?

29/06/2020

Кислородот е неопходен за живот, кој се апсорбира преку дишењето. Меѓутоа, одреден број на луѓе имаат порем...

Повеќе Medicus Care

Како да одберете соодветен кревет за домашна нега на пациенти

02/10/2019

Доколку имате член во семејството кој е болен или се опоравува од некоја болест, а сериозност на неговата с...

Повеќе Medicus Care

Што е слип апнеа и како се лекува?

21/05/2019

Слип апнеа претставува сериозно нарушување кое доведува до престанок на дишењето во текот на ноќта. Оваа со...

Повеќе Medicus Care

Херои за кои не постојат препреки

31/05/2018

Пред 10 години, при повреда на `рбетот, Александар останал во инвалидска количка. Момент кој засекогаш му г...

Повеќе Medicus Care

Декубитални рани-причини, симптоми и превенција

15/01/2018

Декубитални рани претставуваат повреди на меките делови на телото, кои подолго време се изложени на притисо...

Повеќе Medicus Care

Кога е потребно да се мери нивото на кислород во крвта?

15/01/2018

Пулс оксиметaр е апарат коj се користи за мерење на нивото на кислород во крвта во домашни услови. Се препо...

Повеќе Medicus ActiveMedicus Care

Опрема за домашна нега на вашите блиски, која лесно се прилагодува во вашиот дом

22/08/2017

Кога можностите на вашите сакани се менуваат како последица на медицинската состојба, можеби треба да разми...

Повеќе Medicus Care

Помош, моето дете има вошки?!

04/10/2014

Ако имате по дома школарчиња, убаво би било да се подготвите за судар со овие минипаразити... Вошкит...

Повеќе Medicus Care
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial