Сет за превенција и корекција на рамни стапала

06/04/2015

Со развојот на цивилизицијата сè поголем е бројот на деца со деформитети на стапалата. Некои од деформитети...

Повеќе Medicus Active

Интервју со д-р Горан Видоевски – РАМНИ СТАПАЛА

20/03/2015

За да добиеме стручно мислење на темата рамни стапала или plani pedes, се обративме кај ортопедот Д-р Горан...

Повеќе Medicus Active

Деформитети на ‘рбетниот столб

01/03/2015

'Рбетните деформитети не доведуваат само до естетски промени туку и до сериозни нарушувања на физичкото и п...

Повеќе Medicus Ortho

Медикус Хелп сетови за вежбање

21/01/2015

Медикус Хелп спортската опрема е за секој што сака да вежба во домашни услови, надворешни услови или во сал...

Повеќе Medicus Active

Забавната страна на вежбањето

22/12/2014

Вежбањето, особено оној класичен проверен метод на серија повторувачки вежби, понекогаш може да биде тоталн...

Повеќе Medicus Active

Помош, моето дете има вошки?!

04/10/2014

Ако имате по дома школарчиња, убаво би било да се подготвите за судар со овие минипаразити... Вошкит...

Повеќе Medicus Care

Ладна или топла, облогата е епитом за успешна терапија

12/09/2014

Забуната околу тоа кога да аплицирате ладно, а кога топло завршува во следните неколку пасуси... Дек...

Повеќе Medicus Active

Вежбајте со еластични ленти за обликувано тело

22/08/2014

Ви презентираме неколку основни вежби за да го обликувате телото со помош на еластични ленти што лесно може...

Повеќе Medicus Active

Medicus Help на Скопски маратон 2013

27/06/2014

Medicus Help на Скопски маратон 2013 [gallery link="file" ids="2311,2312,2313,2314"]  

Повеќе Настани

Проект Школа за родителство – Едукација на родители на деца од 0-5 години

25/06/2014

Проектот Школа за родителство започна во Октомври 2012. Идејата за овој проект произлезе од потребата за ед...

Повеќе Настани

Правилен раст и развој, сигурна иднина, здрава популација.

17/06/2014

Живееме во современо општество, поставуваме современи стандарди во медицината, но нашите најмлади членови п...

Повеќе Настани

Центри за деца со посебни потреби

17/06/2014

Центри за деца со посебни потреби - дружење со децата штитеници, подароци, откуп на рачно изработени предме...

Повеќе Настани

Со своето долгогодишно постоење расте и одговорноста кон пациентите, спортистите, младите….

17/06/2014

Следејќи ги светските стандарди и методи на превенирање и лекување, помогнавме во воведување на нови техник...

Повеќе Настани

Вежбајте со ленти

29/05/2014

Неограничен е бројот на вежби кои можат да се изведат со еластична лента. Истегнете се, дишете длабоко и пр...

Повеќе Medicus Women

Причини зошто да седиме на топка

28/05/2014

Секојдневното користење на компјутерот  мегу другото води и до деформитети на рбетниот столб. Kомпјутеро...

Повеќе Medicus Women
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial