Категорија: Medicus Women

Реконструкција на дојка по мастектомија – Kога е вистинско време

01/02/2018

Најголемиот проблем по отстранувањето на дојката и по зрачење, хемотерапија и други долготрајни терапии...

Повеќе Medicus Women

10 совети за инспирација

15/01/2018

Дијагнозата канцер е застрашувачка за секој пациент. Но како да си помогнете и повторно да уживате во живот...

Повеќе Medicus Women

Сé што треба да знаете за имплантите за дојки

15/01/2018

Имплантите се безбедни за пациентките не пречат за време на бременоста, доењето и испитување на градите. Сп...

Повеќе Medicus Women

Симптоми на менопуза – последица од третманот на канцер на дојка

15/01/2018

Во одреден период од животот, јајчниците престануваат да произведуваат јајце клетки и со тоа опаѓа нивото н...

Повеќе Medicus Women

Нова колекција на ортопедски градници

25/12/2017

Секогаш во тек со светските трендови. Во специјализираните продавници на Медикус Хелп дооел Скопје, нова ли...

Повеќе НовиниMedicus Women

Трамболина во третман на лимфедемата

22/09/2017

Вежбањето може да помогне во превенција и контрола на лимфедемата, а од неодамна се препорачува како третни...

Повеќе Medicus Women

Убави и привлечни и по мастектомија

13/09/2017

Изборот што да носите после мастектомија, може да ви се чини малку застрашувачки, но навистина нема потреба...

Повеќе Medicus Women

Вратете ја самодовербата после мастектомија

22/08/2017

Не постои правило како треба да се чувствувате после мастектомија. За повеќето жени загубата на дојката пре...

Повеќе Medicus Women

Хемотерапија и губење на коса

15/08/2017

Што да очекувате за време на третманот? Пациентите со канцер, губењето на коса го опишуваат како вознеми...

Повеќе Medicus Women

Уживајте во пливањето и по мастектомија

19/08/2014

Мастектомијата го менува текот на вашиот живот засекогаш. Обично се чуствувате не сигурно со вашиот нов изг...

Повеќе Medicus Women

Вежбајте со ленти

29/05/2014

Неограничен е бројот на вежби кои можат да се изведат со еластична лента. Истегнете се, дишете длабоко и пр...

Повеќе Medicus Women

Причини зошто да седиме на топка

28/05/2014

Секојдневното користење на компјутерот  мегу другото води и до деформитети на рбетниот столб. Kомпјутеро...

Повеќе Medicus Women
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial