Категорија: Medicus Active

Што е причина за болка во вратот?

21/02/2018

Вкочанетост и болка во вратот е чест проблем, кој се јавува на секоја возраст. Може да биде последица на по...

Повеќе Medicus Active

4 најчести прашања и одговори поврзани со вегетаријанството

19/02/2018

Вегетаријанството е поврзано со природата. Свеж зеленчук и овошје, вода, сирови јатки, сирови семки, целозр...

Повеќе Medicus Active

Реквизити за корегирање на телесни деформитети

15/01/2018

Деформитетите на ‘рбетниот столб се застапени со најголем процент меѓу телесните деформитети и можат да пре...

Повеќе Medicus Active

Маратонот во Чикаго е остварување на мојот сон

15/01/2018

Неговата нескротлива љубопитност за постојано истражување на нови дестинации го однесе на најголемите марат...

Повеќе Medicus Active

Медикус Хелп – Пријател на животот!

15/01/2018

Брзото темпо на живот, се поголемиот број на обврски, не ни оставаат доволно време соодветно да се грижиме ...

Повеќе Medicus Active

Имате уморни и болни нозе? Променете ги чорапите!

15/01/2018

Имате непријатно чувство на тежина во нозете и болки во листовите. Сето ова е последица на лоша циркулација...

Повеќе Medicus Active

Најдобра заштита од загадувањето

15/01/2018

Со зголемувањето на загадувањето во градските средини, драстично се зголеми бројот на лица кои имаат здравс...

Повеќе Medicus Active

6 најчести повреди од возење велосипед

15/01/2018

Велосипедизмот е одличен спорт за одржување на телесната тежина и воопшто за целокупното здравје. Претставу...

Повеќе Medicus Active

4 причини зошто секоја медицинска сестра треба да носи компресивни чорапи

15/01/2018

Со часови на нозе и километри поминати низ болничките ходници. Денот завршува со отечени и болни нозе. Вака...

Повеќе Medicus Active

Кога е потребно да се мери нивото на кислород во крвта?

15/01/2018

Пулс оксиметaр е апарат коj се користи за мерење на нивото на кислород во крвта во домашни услови. Се препо...

Повеќе Medicus ActiveMedicus Care

Водата – фактор за добро здравје и здрава долговечност

15/01/2018

Подготви: Цвета Динева Сертифициран Нутриционист Пред да почнам да се дружам со здравиот начин на живее...

Повеќе Medicus Active

Нова колекција на компресивни спортски чорапи!

25/12/2017

За спортистите најважно е да останат здрави и во добра кондиција. За таа цел СЕР (ЦЕП) со помош на врвни сп...

Повеќе НовиниMedicus Active

Треба да направите 10 000 чекори дневно… Како да ги „вметнете“ во вашиот дневен распоред?

18/10/2017

Благодарение на денешниот начин на живот кога се повеќе го користиме автомобилот, лифтот и другите превозни...

Повеќе Medicus Active

3 ризици по вашето здравје од долгото седење

10/10/2017

Цел ден седите на работното место. Доаѓате дома и вашата „рекреација“, после долгиот ден, е седење пред ком...

Повеќе Medicus Active

Дали да ја замените канцелариската столица со физиотопка?

13/09/2017

Едно од најновите препораки во ергономијата (наука која ја проучува ефикасноста на работното место) е замен...

Повеќе Medicus Active

Внимавајте на нозете, грижете се за вашите вени

23/08/2017

Проширените вени создаваат главоболки на милиони луѓе во светот. Светската здравствена организација вели: с...

Повеќе Medicus Active

Ефикасен начин да се ослободите од целулитот

14/08/2017

Целулитот преставува најголем проблем за секоја жена. Се претпоставува дека 95% од жените имаат целулит, бе...

Повеќе Medicus Active

Зошто ви отекуваат нозете додека патувате?

11/08/2017

Долгите периоди на седење при патување, може да доведат до отекување на нозете и глуждовите. Отокот се јаву...

Повеќе Medicus Active

Што да имате при рака за едноставен и ефективен тренинг

10/12/2015

Секојдневно да одвоите дел од вашето слободно и драгоцено време и во кратка временска рамка да направите еф...

Повеќе Medicus Active

Сет за превенција и корекција на рамни стапала

06/04/2015

Со развојот на цивилизицијата сè поголем е бројот на деца со деформитети на стапалата. Некои од деформитети...

Повеќе Medicus Active

Интервју со д-р Горан Видоевски – РАМНИ СТАПАЛА

20/03/2015

За да добиеме стручно мислење на темата рамни стапала или plani pedes, се обративме кај ортопедот Д-р Горан...

Повеќе Medicus Active

Медикус Хелп сетови за вежбање

21/01/2015

Медикус Хелп спортската опрема е за секој што сака да вежба во домашни услови, надворешни услови или во сал...

Повеќе Medicus Active

Забавната страна на вежбањето

22/12/2014

Вежбањето, особено оној класичен проверен метод на серија повторувачки вежби, понекогаш може да биде тоталн...

Повеќе Medicus Active

Ладна или топла, облогата е епитом за успешна терапија

12/09/2014

Забуната околу тоа кога да аплицирате ладно, а кога топло завршува во следните неколку пасуси... Дек...

Повеќе Medicus Active
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial