Совети

stevica thumb

Маратонот во Чикаго е остварување на мојот сон

08.11.2017
Неговата нескротлива љубопитност за постојано истражување на нови дестинации го однесе на најголемите маратони. Со секој истрчан километар тој ги испитува сопствените граници на ментална и физичка подготвеност. Од неодамна
thumb

Треба да направите 10 000 чекори дневно… Како да ги „вметнете“ во вашиот дневен распоред?

18.10.2017
Благодарение на денешниот начин на живот кога се повеќе го користиме автомобилот, лифтот и другите превозни средства, оваа бројка навистина станува недостижна. Со оглед на тоа дека сите работиме и
thumb

Што ви е потребно за добар сон?

12.10.2017
Неколку фактори влијаат на добриот сон. Меѓу нив е секако душекот и перницата на кои подобри вашето спиење. Што е мемори пена и кои се предностите од истата ви објаснуваме
thumb

Со хељда против болки во вратот

10.10.2017
Лушпите од хељда се надворешна обвивка на зрното хељда. Не се собираат под притисок и на тој начин овозможуваат идеална положба на `рбетот во текот на спиењето. Поради овие специфични
trambolina thumb

Трамболина во третман на лимфедемата

22.09.2017
Вежбањето може да помогне во превенција и контрола на лимфедемата, а од неодамна се препорачува како третнинг да се користи трамболината. Некои експерти тврдат дека скокањето е единствена вежба која
statija dali da ja zamenite stolicata thumb

Дали да ја замените канцелариската столица со физиотопка?

13.09.2017
Едно од најновите препораки во ергономијата (наука која ја проучува ефикасноста на работното место) е замена на традиционалните канцелариски столици со столица со физиотопка. Што велат експертите по ергономија За
ranci thumb

Д-р Тони Талески: физичката активност го чува `рбетот од тешките ранци

05.09.2017
За развој на деформитети на коскено-мускулниот систем, кај децата од училишна возраст, влијаат лошите навики на држење на исправен став, кратковидоста, неадекватните учишишни клупи и столчиња. Недоволната физичка активност, долгото
veni thumb

Внимавајте на нозете, грижете се за вашите вени

23.08.2017
Проширените вени создаваат главоболки на милиони луѓе во светот. Светската здравствена организација вели: секоја втора жена и секој трет маж го имаат ова заболување. Генетиката оптеретува многу. Доколку и двата