Искуства и совети

thumb

Симптоми на менопуза – последица од третманот на канцер на дојка

20.12.2017
Во одреден период од животот, јајчниците престануваат да произведуваат јајце клетки и со тоа опаѓа нивото на хормоните естроген и прогестерон. Овој процес се нарекува перименопауза. Кај поголем број жени,
thumb

10 совети за инспирација

20.12.2017
Дијагнозата канцер е застрашувачка за секој пациент. Но како да си помогнете и повторно да уживате во животот. Во продолжение ви нудиме 10 совети за инспирација. 1. Ризикувајте Ризикот може
trambolina thumb

Трамболина во третман на лимфедемата

22.09.2017
Вежбањето може да помогне во превенција и контрола на лимфедемата, а од неодамна се препорачува како третнинг да се користи трамболината. Некои експерти тврдат дека скокањето е единствена вежба која
hemoterapija thumb

Хемотерапија и губење на коса

15.08.2017
Што да очекувате за време на третманот? Пациентите со канцер, губењето на коса го опишуваат како вознемирувачки несакан ефект од терапијата. Секој пат кога ќе се погледнат во огледало, нивниот

Најчесто поставувани прашања за силиконските градни протези

13.05.2014
Градните протези се многу издржливи. Нивниот дизајн, изработка и материјал ги дозволуваат речиси сите активности од секојневието на повеќето жени. Силиконот е природен материјал кој лесно се адаптира на телесната

Совети што треба да ги знаеме

13.05.2014
1. Избегнувајте нагли движења, истегнувања и дигање тешки предмети со болната рака 2. Ако се занимавате со градинарство носете заштитни ракавици 3. При употреба на средства за чистење носете заштитни ракавици 4. Не фаќајте

Прашања за вашиот доктор

13.05.2014
Поставувајќи ги правите прашања вашите доктори специјалисти ќе ви помогне да ги разберете и земете во предвид сите ваши можности. Понесете ја оваа листа со прашања со вас и допишете

Што може да направите за себе

13.05.2014
Имунитетот и психичката состојба Утврдено е дека на вештачки предизвикана кивавица помалку се отпорни луѓето кои се оптеретени со работа, кои недоцволно спијат, кои страдаат од дпресија, осаменост, разделби, недостаток